31.10.12

It took me by surprise


Photo challenge

Dag 30: Self portrait

Sista dagen wohoo!! I totally did it! Inte den bästa foton på mig jag vet men, jag ville visa er min nya vinterjacka med min halsduk jag stickade förra året (inlägget: time is running outmore scarfs?). Hade min gamla sedan 8an eller 9an, jag är inte faktiskt säker men, länge!  Knapparna föll så ofta av och den började se seriöst använd ut. Så nu har jag en varm och för stor, ny jacka!

30.10.12

There's nothing more that can hold you back now



Photo challenge

Dag 29: Light

Ett par foton av Jacke från idag. Jag lekte lite med ljuset. Inte ofta Jacke låter mig ha honom som modell, nu lura jag honom dessutom till det. Han visste inte vad som höll på tills jag började ta foton. Sen när jag lagade dem på datorn såg det ut som där skulle inte ha varit en enda bra, men kom fram till att där fanns några helt acceptabla. Första fotot tycker jag nog nu till slut faktist bra om :)

29.10.12

Don't embrace the past


Photo challenge

Dag 28: Nighttime
Foton är tagen för ett par veckor sedan efter en kväll vid backstage, tiden före det hade snöat.

Som kanske en del av mina vänner vet så har min arbetspraktik börjat den här veckan. Jag jobbar i hemvård, alltså går runt från hus till hus och tar hand om folk, städar åt dem etc. Idag var det inte så intressant men, det är ju bara första dagen.

28.10.12

Still lying underneath the stormy skies


Photo challenge

Dag 27: Daily routine

Japp, var det här nu en stor överraskning? Nog har jag ju andra rutiner liksom tvätta tänderna och så men det är ju tråkigt och vanligt så istället kan jag berätta åt er en gång till om hur jag älskar te och dricker det varje dag.

Men visst är det en fin kopp? :) Fick den som födelsedagspresent av Hanna från när hoj var i England.

27.10.12

I doubt it was ever mine


Photo challenge

Dag 26: Transportation

En bild från när jag var i Frankrike, Paris förra våren.

26.10.12

Cause and effect


Photo challenge

Dag 25: Artwork

Det här är väll nästan konst? Det är ju naturens konst på en fotografi, alltså fotografikonst. Äsh, jag tycker det accepteras.

Karleby har förvandlats under en enda natt från höst till vinter. Nog är det fint, men tycker inte om kylan eller att försöka cykla från plats till plats.

24.10.12

Who you were was so beautiful


Photo challenge

Dag 23: In your closet

Tänkte bara visa till er vilken fär dominerar min klädskåp. Jag lovar att de här skjortorna är bara en bråkdel av vad jag har av denna färg.

23.10.12

You are the one I'll always love


Photo challenge

Dag 22: Clothes

Nu är det tur för min andra outfit post. Till höger ser ni vad jag hade på mig i skolan och till vänster har jag bara tagit bort ylletröjan förrän jag for och äta till rosso med Jacke <3

Och om det måsta sägas att idag firar vi vårt 2-årsdag <3 Hela två år med den jag älskar :) Det känns egentligen ganska konstigt. Jag har svårt att tro att det har varit så länge, men på ett annat sätt känns det som om det skulle redan ha varit längre. Kanske är det normalt, kanske har jag svårt att uppfatta tid? Vem vet? Det ända jag är säker på är att jag är lycklig och att det finns ingen annan på jorden jag älskar lika mycket <3 :)


21.10.12

Trust in your dream


Photo challenge

Dag 20: Seasonal

Vad skulle passa bättre än en färgrann löv i morgonljuset som ligger på ännu grönt gräs med frost :)

19.10.12

You won't get much closer


Photo challenge

Dag 18: Something new

Några saker som jag har köpt den här veckan. Då jag fyllde och fick pengar av mormor. Tröjan absolut älskar jag, den är varm och fin. Sedan köpte jag den där telådan, det är nog nästan så att jag skulle kunna säga att den gör mig lite lycklig. Tycker bara att det är nånting jag behöver då jag dricker så mycket te, varje dag. Och till sist har jag köpt ljusunderlag (rätt ord?) för det har jag redan sökt en tid.

Sådär annors bara har jag varit idag med Jackes familj till Tuuri, alltså dendär "Suomen isoin kyläkauppa"-stället. Det var kul, köpte nu nästan till inget där, bara en present och garn.

18.10.12

I can't get these memories out of my mind


Photo challenge

Dag 17: Memories

Bilderna är från sommaren 2010. Den bästa och sämsta sommaren i mitt liv. Saknar nog till den här tiden. Lärde och känna så mycket nya människor, jag var på skriba och på muses konsert. Och mycket, mycket, mycket annat.

16.10.12

Walk this way


 
 Photo challenge

Dag 15: Technology

Fick de här ljusen som födelsedagspresent av familjen (japp, fyller 17 idag). Tycker inte att det är extraspeciellt, har nu överlevt 12 månader längre, men nog är de ju roligt att få tortillas till mat, bli bjuden på godis och se en film på bio :)

15.10.12

You must wait a real long time


Photo Challenge
Dag 14: Movement

Idag ska jag fara och köpa tågbiljetter till Helsingfors med Jacke, fööööör att vi ska och se på muse I december! :) Vi har dåliga platser, men jag var inte ens säker om jag ville fara för deras nya album är inte lika bra som de tidigare. Det kommer nog säkert att bli awesome!

13.10.12

Don't stop believin'


Photo challenge
Dag 12: Hands

Jag är stolt över min hello kitty plåster som jag fått av läraren som hade första hjälp kursen till oss :)

Vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll, alla är bortresta eller stannar hemmä ikväll, ungefär. Det är nog missionskväll vid mikaelsalen, men har inte bestämd mig ännu om jag ska fara eller inte. Annors har jag sytt en prototyp av min dansgrupps föreställningsdräkt. Vet inte riktigt hur bra jag är på att sy stora projekt, men det får man väll se.

12.10.12

I'm good, I'm gone


Photo challenge:
Dag 11: Something old

Det här är en bild av mig februari 2010, nästan  tre år sedan och jag var på åttan. Som man kan självklart se är att min stil har ändrats mycket efter det, men annors kan jag inte säga att jag skulle ha ändrats så mycket. Som till sättet eller fysiskt, jag har inte växt eller fått några mera kilon efter åttonde klassen, japp då slutade jag redan växa. Jag har t.o.m. ett par jeans som jag köpte på sjunde klassen ännu också i användning.

11.10.12

To make it beautiful to live


Photo challenge:
Dag 10: nature. Det här är e bild som jag har tidigare haft på min blogg, men jag tycker om den :)

10.10.12

A few small bruises


Photo challenge:
Dag 9: Inspiring person. Så här ser ni till vänster min farmor och till höger min mormor, tycker inte att jag behöver förklara det mera :)

Igår hade jag dansträningar från 18 till 20. När en timme hade gått landade jag dåligt efter ett hopp. Jag landade på en av mina tår, nå jag dansade ända till slut. Förstås, träningen var superkul! :)

När jag kommer hem och tar sockan av foten hittar jag något intressant, hela min tå är typ svart. Och idag såg det ännu värre ut:

Igår var den inte ens så sjuk men på morgonen var det hemskt :/

9.10.12

Can't help but wish that I was there


Photo challenge:
Dag 8: Favorite color, och det visar jag genom marängerna jag bakade igår. Mina favoritfärger är pasteller. Jag har int en enda favoritfärg, men tycker överlag om ljusa färger.

Så nu har skolan börjat igen. Nu är jag igen vid sote, i två veckor tillsammans förrän åtta veckors arbetspraktik. Dessutom har vi bara två olika ämnen de hela två veckorna, vi har redan gjort resten.

8.10.12

Just sometimes need a push


Photo challenge:
Dag 7: Something funny
Hittade den här gamla foton av Jacke från min datorn ett par dagar sedan, fick mig att skratta :)

Annat som har fått mig och skratta:
Rémi Gaillard, best of elevator
Never say no to panda
The force, volkswagen reklam

7.10.12

Everything is possible


Challenge:
Dag 6: books, eller snarare en bok. Liv utan gränser av Nick Vujicic, en man som blev född utan armar och ben men är ändå lycklig, reser runt världen och håller tal, lever sitt liv till det fullaste! Boken är faktist inspirerande, jag har ännu en 50 sidor kvar att läsa, men jag kan säga att den har faktist varit bra :)

Link till en video om honom på youtube:
Nick Vujicic

Ta en titt! Det är bara fyra minuter av ditt liv! :)

6.10.12

Shut up and dance

Challenge:
Egentligen skulle det vara morning sky's tur idag, men det har regnat och bara varit molnigt senaste (minst) tre dagarna. Så istället blir det en annan foto:

Idag har jag varit och dansa och filma med mina vänner, hela dagen. Påriktigt, vi började elva och jag kom hem ca.17.30. Men det var skönt fast lite stressande ju förstås, och kallt! Alltså hallen vi filmade vid hade ingen uppvärmning, dessutom kan jag inte använda skor för min sjuka häl, så jag hade tår som istappar för att jag dansade med bara sockorna på. Det var nog skönt! Tack till er alla, ni är bäst!

4.10.12

Our world is hard to find


Photo challenge

Dag 3 - Happiness
Och vad skulle vara härligare än min Jacke<3

3.10.12

I'm not as strong as I appear to be


Photo challenge

Dag 2: Smile - le


------------

Gissa vem har sårat hälen igen? Japp, jag. Sparkade den i misstag mot ett bänk i måndags. Jag trodde att det skulle fara över på under en timme, men nehe, den finns kvar ännu efter två dagar.

2.10.12

Growing up slowly


October photo challenge
 
Dag 1: Favorite food (=favoritmat). Kanske inte ändå min favoritmat men definitivt min favoritmåltid!

1.10.12

Photo challenge



30 day gratitude photo challenge: Gratitude

Jag tror att det förklarar allt. Börjar imorgon och slutar den sista oktober :)

Känns som om jag skulle behöva lite utmaning till att fotografera. Har inte varit så aktiv på senaste tiden.